Zbog kršenja epidemioloških mjera policija je prijavila i načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zadra, dogradonačelnika Antu Babića.

On nije bio vidljiv na prvoj snimci slavlja u stranačkim prostorijama HDZ-a u Medulićevoj ulici, zbog kojeg su policijska upozorenja zaradili gradonačelnik Branko Dukić, župan Božidar Longin, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta i predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić te oni koji bi posebno trebali poštivati epidemiološke mjere - Mate Lukić, dojučerašnji voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra i Šime Vicković, dožupan i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Ubrzo su pak počele kolati fotografije koje su uhvatile i trećeg "stožeraša", Antu Babića, kako stoji na sjedalici, s rukama u zraku.

- U nastavku kriminalističkog istraživanja, hrvatski državljanin (1973.) je sankcioniran zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. st.2. točka 11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kažnjivo po čl.76d. st.1. navedenog Zakona, rekli su nam u policiji ne navodeći identitet počinitelja.

Babić ne skriva kako je riječ o njemu.

- Dobio sam upozorenje, kao i svi ostali koji su bili u stranci, rekao nam je načelnik Stožera. 

Oporba je odmah potegnula pitanje njegove ostavke smatrajući kako treba slijediti primjer svog podređenog Mate Lukića koji je odstupio s mjesta voditelja gradske postrojbe Civilne zaštite nakon što je otkriveno kako ga je policija te iste večeri zatekla i u klubu Amnezija. S obzirom na to da je bila riječ o drugoj prijavi, Lukić je umjesto novog upozorenja dobio novčanu kaznu u iznosu od 500 kuna. Babić bi ovih dana trebao imenovati njegovu zamjenu, no, sudeći prema izjavi koju nam je dao, pitanje li hoće li ostati potpisnik takve odluke, odnosno osoba na čelu gradskog Stožera.

- Svjestan sam okolnosti zbog kojih sam dobio upozorenje, ali još više sam svjestan dužnosti načelnika. Danas nisam bio u prilici sastati se i o tome razgovarati s gradonačelnikom koji me imenovao na tu funkciju, a koju sam dobio po dužnosti dogradonačelnika. On je bio te večeri u istoj prostoriji i zna za taj moj krimen. Osobno, nije mi nikakav problem ponuditi svoj mandat načelnika na raspolaganje, rekao nam je Babić.