Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim Zadraninom, kojeg se sumnjiči za više imovinskih kaznena djela na širem zadarskom području.

U ponedjeljak kasno navečer u Briševu, policijski službenici su postupajući po dojavi o provali u trgovinu trgovačkog društva, brzom i koordiniram akcijom u blizini zatekli dvije osobe koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela. Nedaleko trgovine pronađeno je vozilo marke Audi, na kojeg su bile postavljene nepripadajuće registarske oznake.

Zatečene osobe su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno je da se radio o 29-godišnjaku i maloljetnoj osobi u dobi od 16-godina, koje se sumnjiči da su neposredno prije dolaska policijskih službenika provalili vrata na skladištu trgovine u namjeri izvršenja kaznenog djela.

Sumnja se kako su se do Briševa dovezli osobnim vozilom, Audijem kojeg koristi 29-godišnjak, a koji je prethodno na vozilo postavio nepripadajuće registracijske oznake zadarskog područja, a koje pripadaju drugom vozilu - Opelu.

Protiv obojice slijedi kaznena prijava zbog teške krađe u pokušaju, dok se protiv 29-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Provedenim daljnjim kriminalistički istraživanjem, 29-godišnjaka se sumnjiči da je u protekle dvije godine na zadarskom području počinio još jedanaest teških krađa provaljivanjem ili pokušajima provaljivanja u razne trgovine, kojom prilikom je otuđivao cigarete, piće i novac, a pričinjena ukupna materijalna šteta počinjena kaznenim djelima iznosi preko 100 tisuća kuna.

Tako ga se sumnjiči da je u noći 9/10.lipnja ove godine u Jovićima provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio cigarete i novčani polog ukupne materijalne štete preko 20 tisuća kuna; da je 3. veljače ove godine u Posedarju provalio u skladište trgovine trgovačkog društva, a potom pokušao ući u trgovinu u čemu nije uspio, te da je tijekom rujna prošle godine u Briševu provalio u drugu trgovinu trgovačkog društva, odakle nije ništa otuđio.

Tijekom 2019. godine počinio je još osam teških krađa: u ožujku je provalio u trgovinu trgovačkog društva u Ljubačkim stanovima, odakle je otuđio razne duhanske proizvode vrijednosti preko 16 tisuća kuna; u travnju u Briševu u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio cigarete, alkoholna pića i druge artikle, ukupne štete preko 29 tisuća kuna; u svibnju u trgovinu na području mjesta Slivnica Gornja, odakle je otuđio cigarete i piće vrijednosti preko 22 tisuće kuna; u lipnju u trgovinu trgovačkog društva u Briševu, odakle je otuđio novčani polog i razne cigarete, vrijednosti preko 15 tisuća kuna.

Nadalje, u rujnu je Briševu provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle je otuđio cigarete te da je tijekom rujna i prosinca još u tri navrata pokušao provaliti u trgovine na području Briševa.

Protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa.