Nakon što je u petak, 18. lipnja, proglašen pobjednik apsolutne kategorije natjecanja za najspremnijeg pripadnika „Memorijal bojnik Davor Jović -natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.", gdje se najspremnijom pripadnicom pokazala policijska službenica Interventne jedinice Policijske uprave zadarske, danas je sudionike natjecanja primio načelnik, Anton Dražina.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 73 natjecatelja, od kojih deset iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, 51 iz Hrvatske vojske te 12 iz oružanih snaga država saveznika i partnera (Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Francuske Republike, Republike Kosovo, Republike Sjeverne Makedonije, Republike Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država te Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske).

Od ukupnog broja, natjecalo se i pet žena, tri pripadnice OS RH, jedna pripadnica MUP-a i pripadnica Kosovskih sigurnosnih snaga. U kategoriji žena pripadnica OSRH i MUP-a prvo mjesto osvojila je pripadnica MUP-a, PU zadarske, Antonija Radeljić.

Na natjecanju je sudjelovao i policijski službenik interventne jedinice Policijske uprave zadarske, Jakov Peljušić, koji je također pokazao visoku razinu profesionalizma i spremnosti te ostvario zavidan rezultat, osmi je stigao na cilj u cjelokupnom poretku natjecatelja.

Natjecatelji su pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja pokazali svoju spremnost, znanje i vještine, kao i tjelesnu i psihološku pripremljenost na zahtjevnoj stazi dugoj 30 kilometara.

Čestitajući im na ostvarenim rezultatima, promociji policijskog zvanja te Policijske uprave zadarske iz čijih redova dolaze, načelnik im je uputio prigodne riječi zahvale te kazao kako je ponosan što upravo među nama „najspremnija i prva za Hrvatsku".

„Antonija je relativno mlada kolegica koja svojom ustrajnošću i pozitivnim stavom nadilazi svoje godine radnog iskustva u jednoj zahtjevnoj i bremenitoj službi kao što je policija. Reći ću čak da može već sad biti uzor i drugim kolegama i kolegicama. Iznimno smo sretni što imamo u svojim redovima ovako odlučne i odvažne mlade ljude koji pomiču granice. Antoniji i Jakovu velike čestitke na postignutom rezultatu i onima koje će još postići i biti ćemo i dalje uz njih."- kazao je načelnik Dražina obraćajući se kolegama.

Antonija je ponovila kako joj je velika čast biti pripadnicom policije jer je to željela od početka te dodala je kako je posebno zadovoljna jer iz dana u dan stječe nova znanja, vještine i iskustva. Zahvalila se još jedanput rukovoditeljima koji su joj dali i daju punu podršku te omogućili što bolje pripreme za natjecanja.

„Ponosna sam i ova pobjeda mi neizmjerno puno znači. Doći na cilj, pozvoniti i pozdraviti uz poklik Domovini vjeran neizmjeran je osjećaj ponosa i sreće. Moja ljubav prema ovoj grani policije, poslu i zadaćama te samoj jedinici Interventne jedinice policije PU zadarske iz dana u dan samo raste." - rekla je policijska službenica, dok je njezin kolega Peljušić kazao kako mu pri obavljaju svakodnevnih zadaća interventnog policajca fizička i psihička spremnost pomaže da odoli svim sigurnosnim izazovima i zadaćama na koje nailazi u svojem poslu.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH održava se po deveti put, a svoje temelje ima u natjecanju koje se 90-ih godina provodilo pod nazivom "Prvi do Knina, prvi do slobode" te natjecanju gardijskih brigada koja su organizirana do 2002. godine. Prvi pobjednik 1997. godine bio je bojnik Davor Jović. U znak sjećanja i priznanja heroju Domovinskog rata, pokojnom bojniku Davoru Joviću, natjecanje od 2018. godine nosi naziv "Memorijal bojnik Davor Jović - natjecanje Prvi za Hrvatsku".

- Pobjeda pripadnice policije u ženskoj kategoriji, kolegice Antonije Radeljić, je prva u dugogodišnjem nizu održavanja ovog natjecanja. Čestitamo kolegici i kolegi!, poručuju iz PU zadarske.