Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra, dogradonačelnik Ante Babić, prihvatio je ostavku voditelja gradske postrojbe Civilne zaštite Mate Lukića, koju je podnio nakon što smo otkrili kako ga je policija zatekla na privatnoj zabavi u klubu Amnezija.

- Iznenadila me ta informacija. Apsolutno sam bio zadovoljan s njegovim radom, odradio je mnogo toga, praktički bez pauza. Cijelo vrijeme imali smo relativno dobru epidemiološku sliku, grad nije stao, a pomagali smo i u Petrinji nakon potresa. Imam samo riječi pohvale na njegov, ali i rad postrojbe u cjelini. On tvrdi kako on nije bio unutra, no s obzirom na to da postoji optužni prijedlog, nemam izbora nego prihvatiti ostavku. Ne može voditelj Civilne zaštite biti kažnjen za kršenje epidemioloških mjera, rekao nam je Babić koji do objave našeg teksta nije bio upoznat sa slučajem.

Lukić, podsjetimo, tvrdi kako je te sporne noći, kada je bio drugi krug lokalnih izbora, čuo buku u kvartu i otišao provjeriti što se zbiva. Prema njegovim riječima, bezuspješno je pokušavao uvjeriti policajca, koji ga je pitao ime i prezime, zašto se na tom mjestu zatekao i zašto maska izvan prostora nije bila potrebna. Kažnjen je s 500 kuna, na što je uputio prigovor PU zadarskoj.

Načelnika Babića pitali smo vjeruje li u njegovu stranu priče.

- Nemam što vjerovati ili ne vjerovati, ja sam mu rekao: "Ako te oslobode, onda mogu reći - nisi kažnjen". On je praktički razriješen, a u srijedu će ta odluka biti napisana. Službe to nisu stigle riješiti u ponedjeljak zbog sjednice Gradskog vijeća. Za njega ćemo napisati nalog o demobilizaciji, a novog voditelja naći ćemo unutar 10-ak članova koji imaju iskustva, rekao nam je Babić ističući kako Lukić od petka nije u službi, za koju je dobivao 1500 kuna mjesečne naknade.

Na naš upit bi li Lukića razriješio da se nije sam povukao, Babić je odgovorio potvrdno uz napomenu "ako bi bilo potvrđeno da je prekršio zakon".