Iz PU zadarske dostavili su rezultate nove akcije akcije Vikend tijekom koje su od 18. do 20. lipnja kontrolirali 411 vozilo i vozača, a poduzeli su 129 represivnih mjera.

Iz prometa je isključeno 13 vozača, a ovo su najzapaženiji slučajevi:

Vožnja pod utjecajem alkohola:

U subotu, 19. lipnja u 21,40 sati na državnoj cesti D-27, u Šopotu je 63-godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom (Citroen ZD) pod utjecajem alkohola od 1,86 promila izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina

Jučer, 20. lipnja (nedjelja) u 16,44 sati na D-424 predio Babindub, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač snimili su 19-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom marke Volkswagen Golf brzinom od 140 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 80 km/h.

Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je na licu mjesta izdano izvješće o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 2.000 kuna.

Vožnja u suprotnom smjeru

U nedjelju, 20. lipnja u 17,43 sati na D-424 na dionici Sv. Martin - Babindub, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zatekli vozača, 80-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom marke Citroen (ZD), krećući se kolničkim trakom namijenjenim za promet vozila iz suprotnog smjera.

Vozaču je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 10.000,00 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca.