Predsjedništvo Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. bigade utvrdilo je program obilježavanja 30. obljetnice 112. brigade.

Program počinje u nedjelju 17. lipnja u 11 sati, u Katedrali sv. Stošije, Misom za poginule i umrle pripadnike 112. brigade i sve ostale poginule i umrle hrvatske branitelje. Nastavlja se u ponedjeljak, 28. lipnja na Gradskom groblju Zadar, s početkom u 9 sati, polaganjem vijenaca i svijeća za sve poginukle i umrle hrvatske branitelje. U 10 sati u prostorijama Udruge 112. brigade, Veslačka 12, otvara se Spomen soba posvećena poginulim i nestalim pripadnicima 112. brigade.

 - Spomen soba će ubuduće služiti za prijeme braniteljskih udruga, učenika osnovnih i srednjih škola, prigodom će se moći održati i predavanje o ulozi i doprinosu 112. zadarske brigade obrani Zadra i šireg zadarskog zeleđa, obrani i oslobađanju drugih djelova Republike Hrvatske i Bosne i Hrcegovine, pojašnjava Marko Čulina, prvi ratni zapovjednik i predsjednik Udruge 112. brigade.

U 11 sati u Kneževoj palači otvoriti će se izložba " Fotografije i dokumenti 112. brigade. 

- Ova je izložba osvježena novih dokumentima i fotografijama o 112. brigadi, a jedan pano posvećen je radu Udruge 112. brigade čija je temeljna zadaća promicanje vrijednosti Domovinskog rata, prenošenjem tih vrijednosti na mlade generacije, kaže Marijan Maroja, član Predsjedništva Udruge 112. brigade.

U 19 sati Gradska glazba Zadar mimohodom će ulicama Poluotoka obilježiti Obljetnicu brigade, a u 20 sati motoristi - branitelji dati će svoj prilog obilježavanju vožnjom svojih članova od Puntamike, obalom do Pozdrava suncu i oko Poluotoka.

Poseban žig

Prigodom obilježavanja 30. obljetnice 112. zadarske brigade HV, Hrvatsko filatelističko društvo Zadar i Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade HV izdali su posebnu poštansku kovertu posvećenu ovoj obljetnici i poseban poštanski žig. 

Poseban poštanski žig Hrvatske pošte posvećen obilježavanju obljetnice 112. brigade biti će u upotrebi samo jedan dan i to 28. lipnja 2021. u glavnoj pošti na Relji, prvi šalter desno. Nakon toga žig će biti pohranjen u Poštanskom muzeju u Zagrebu. Na ovaj način trajno će se obilježiti ova obljetnica, poručuju iz Predsjedništva Udruge dobrovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade.

Poseban poštanski žig posvećen 30. obljetnici 112. brigade