Klub vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Zadarske županije javnosti je uputio priopćenje u kojem govore o koalicijskom sporazumu HDZ-a i "Kapovićevaca". Objavili smo tekst o tome kako su započele špekulacije da će "Kapovićeva lista" dobiti AGRRA-u i Lučku upravu Zadar, a evo i reakcije SDP-ovaca koju objavljujemo u cijelosti:

- Činjenica da nakon sklopljenog koalicijskog sporazuma između HDZ-a i "Kapovićevaca" u javnost izlaze isključivo pozicije u javnim ustanovama i poduzećima koje dijele poput plijena, pokazuje da smo se potpuno ispravno suprostavili takvom sklapanju većine u Županijskoj skupštini.

Kao glavni pregovarač se nametnuo čovjek koji se nije smio kandidirati zbog pravomoćne sudske presude za kazneno djelo, počinjeno upravo s mjesta obnašanja dužnosničke pozicije. Jasno je zašto smatramo vrlo opasnim po građanke i građane da takvi ljudi grabe javne ustanove i poduzeća.

Jasno nam je da je vijećniku Stojanovu, kao i kolegi Klancu, jako neugodno dizati ruke za HDZ i biti njihov žetončić dok u njihovo ime pregovara osuđenik.

Ključni razlozi zašto smo u potpunosti bili protiv ovakvog sklapanja većine u Županijskoj skupštini su:

- Koalicijski sporazum između HDZ-a i "Kapovićevaca" nije javan
- HDZ i "Kapovićevci" trguju isključivo pozicijama unutar javnih poduzeća i ustanova, pa tako imamo priliku čuti da je plijen, za početak, podijeljen na AGRRA-u i Lučku upravu.
- Niti riječi o programskim i projektnim prioritetima koji su na korist svih građana.

Upravo su i to razlozi zbog čega je usporedba ovih trgovačkih pregovora HDZ-a i "Kapovićevaca" sa pregovorima SDP-a i Možemo potpuno bespredmetna.

Razumijemo vijećnike Stojanova i Klanca da im je trenutno neugodno, no moraju biti svjesni da se neugoda za ovakve "rabote" smanjuje dužinom suradnje s HDZ-om.

To svakako možete vidjeti na primjerima nekih, i dalje aktualnih, županijskih vijećnika i vijećnica.

Klub vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini Zadarske županije