Konstituiranje Skupštine Zadarske županije u Poličniku očekivano je donijelo suradnju dviju lista koje su izašle na izbore - s jedne strane HDZ-ovu koaliciju, a s druge listu koju je osmislio i podržao bivši načelnik Općine Vir Kristijan Kapović. Kako tu listu predstavljaju "Kapovićevi" ljudi, ali i članovi triju HDZ-u inače oporbenih stranaka, u Skupštini su se tako "za istim stolom" našli: HDZ, HSP, SU, Reformisti, HNS, DSU i HSLS. U političkoj areni ljuti protivnici, HNS i Reformisti, kao i dvije umirovljeničke opcije SU i DSU, ovdje su našle zajednički jezik i to, ako je vjerovati presjedniku Kluba ovih zastupnika Željku Šoši, na programskim osnovama.

Za tu suradnju "nagrađeni su" mjestom predjsednika Županijske skupštine, koje je pripalo Antoniju Vučetiću.

- Partneri su nam sami pristupili i izrazili želju da sudjeluju u vlasti. Predsjedničko mjesto jedino je što je dogovoreno, rekao je Šoša.

Naravno, oporba ima drugačije informacije.

- Pregovore je koordinirao čovjek kojemu je zbog presude zabranjeno kandidirati se. Nije se tu radilo o usuglašavanju, nego o političkoj trgovini, rekao je Jure Zubčić (SDP), smatrajući da je HDZ ucijenjen predsjedničkim mjestom, ali ne samo time.

Vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Iza kulisa su već počele špekulacije kako će "Kapovićeva lista" osim mjesta predsjednika Skupštine dobiti "u dar" AGRRA-u, u kojoj traže nasljednika Vladimiru Kovačeviću koji je također dobio to mjesto preko koalcijskog ugovora? Hoće li dobiti i  državnu instituciju - Lučku upravu Zadar, što je navodno drugi zahtjev, iz koje je na odlasku (u mirovinu) Robert Škifić. Ako nije bilo takvih zakulisnih dogovora, onda će dosadašnji rukovoditelji (Kovačević bi ostao, a i Škifić bi još dvije godine) ostati na svojim mjestima, ili će ih zamijeniti stručni ili HDZ-ov kadar. A neće se pokazati kako je najstručniji bio baš netko blizak novom koalicijskom partneru...