U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku danas je konstituirana Županijska skupština. Dogovorom HDZ-a i novog koalicijskog partnera DSU/HNS/HSLS, predsjednik Skupštine postao je Antonio Vučetić. Prvi potpredsjednik je Zoran Šikić, a drugi Davor Čerkuč kao predstavnik opozicije.

Sjednicu je otvorila predsjedavajuća Milena Ikić, koja je utvrdila kvorum. Jedan od dvoje vijećnika koji nije došao je Ivica Žuvela, protukandidat Božidara Longina u drugom krugu izbora za župana. Kao predsjednik kluba novoizgrađene koalicije liste stranaka koje predvodi HDZ te koalicije novog predsjednika skupštine predstavljen je Željko Šoša.

Mandatno povjerenstvo utvrdilo je promjene u odnosu na izborne liste. 

Umjesto Božidara Longina vijećnik postaje Dario Vrsaljko, Željka Čulinu zamijenit će Nikica Čalušić, Zdenku Sršen Juričević mijenja Nedjeljka Jovića.

Mandat je u mirovanje stavio Enio Meštrović, a zamijenio ga je Marko Savić. Umjesto Marjane Botić Akcija mladih imenovala je Antu Rubešu.

Kako nije osigurana odgovarajuća pripadnost člana srpske nacionalne manjine. Vlada će raspisati dopunske izbore u roku od 90 dana za izbor ovog člana.

Predsjedanje je preuzela Nevenka Marinović nakon čega je uslijedila svečana prisega. "Uveseljavao" ju je Ante Rubeša, koji je proširio kratku prisegu na "Prisežem kako ću se boriti protiv korupcije i nepotizma u Zadarskoj županiji".

Prijedlog za Vučetića kao predsjednika Županijske skupštine potpisao je 21 vijećnik, a drugij prijedloga nije bilo. U raspravu se javio Jure Zubčić (SDP).

- Razgovori o većini nisu bili transparentni, a koordinirao ih je čovjek kojem je zbog presude zabranjeno kandidirati se, rekao je Zubčić, misleći na Kristijana Kapovića. 

- Ovdje se nije radilo o usuglašavanju ili razgovorima o boljitku županije, nego političkoj trgovini.

Rubeša se pitao što je još dogovoreno, jer navodno sporazum obuhvaća i upravljanje gradskim tvrtkama.

- Želim da narod zna o kakvoj se političkoj trgovini radi.

Pupić-Bakrač je rekao da je ovo napredak za HDZ, jer se radi o trgovini, a ne kupovini.

Mile Stojanov je zajedljivo odgovorio kako će kopirati model SDP-a iz Zagreba, dok je Šoša rekao da su partneri sami izrazili želju da sudjeluju i vlasti te da je predsjedničko mjesto jedino što je dogovoreno.

Za Vučetića je glasao 21 vijećnik vladajuće većine, a oporba je bila protiv ili suzdržana.

Vijećnici Županijske skupštine:

HDZ: Dario Vrsaljko, Nikica Čalušić, Nevenka Marinović, Željko Šoša, Snježana Jurinić, Davor Lončar, Marija Orlović Kolčeg, Ivica Pintur, Branislav Jelenić, Joso Nekić, Neven Birkić, Bruno Mandić, Zoran Šikić, Nedjeljko Jović, Vesna Sabolić, Željko Dilber, Luka Grbić, Mario Pešut.
Srcem za Zadar: Zlatko Marasović, Marko Pupić-Bakrač, Vedrana Mišković, Jure Zubčić, Ante Rubeša, Helena Mikulandra.
Nezavisna lista Ivice Žuvele: Ivica Žuvela, Davor Čerkuč, Višnja Pećarić, Željko Perica, Marko Savić.
DSU/HNS/HSLS: Antonio Vučetić, Marko Klanac, Milan Stojanov
MOST: Ivan Matić, Frane Vučetić (Branko Katić), Rade Škarica.
Domovinski pokret: Nenad Klarić, Angelo Žilić.