Grad Zadar prihvatio je jedinu ponudu pristiglu na natječaj za izradu opreme i instalacije za projekt interpretacije Bedema zadarskih pobuna, koju su kao zajednica ponuditelja dali Argentin Montaža iz Kaštel Novog i Tactile Studio iz Berlina. Oni su dali ponudu neznatno manju od procijenjene vrijednosti (193.000 kuna bez PDV-a), pa će Grad za ovaj projekt u konačnici izdvojiti 239.927,50 kuna s PDV-om.

Nakon dovršetka posla Bedem će popuniti informativne ploče i totemi od CorTena, poznatog materijala nalik ruzinavom željezu, od kojega su izrađene kante za otpatke, te cijela jedna konstrukcija na kojoj će se interpretirati Zadarske fortifikacije. Kod Lančanih vrata, ulaza prema vratima sv. Krševana, Novih vrata te iz smjera Stare Tehničke bit će postavljeni totemi od CorTena visoki oko 170 cm, a podnu i zidnu signalizaciju činit će presavijene ploče od CorTen čelika, zalijepljene izravno na površinu. Posebna cjelina će biti Edukativna šetnica, na čijim će se pločama prikazati obuhvat UNESCO fortifikacija, karte, grbovi, gradska vrata, Arsenal, prikaz Zadarske koke...

Tijekom postupka zatražena je dopuna dokumentacije jer ponuditelj iz Berlina nije na vrijeme dostavio dokaz o plaćanju dospjelih poreznih obveza. Zbog proglašenja pandemije na snazi su bile epidemiološke mjere uslijed kojih nije bilo moguće dostaviti tražene dokumente u zadanom roku. Potrebni dokaz dostavljen je 28. svibnja, pa su prestali razlozi za isključenje ponude.

Rok dovršetka radova je dva mjeseca od dana potpisivanja ugovora.