Nakon preskočene sezoneuzrokovane epidemijom korone, Opća Bolnica Zadar i ove će godine u dogovoru s gradom Ninom pružati usluge fizikalno-peloidne terapije na Ninskom blatu.

S terapijama će se početi 28. ovog mjeseca, u ponedjeljak, pa sve do kraja kolovoza. Za razliku od prijašnjih godina, terapije se neće provoditi danima vikenda, a korisnici usluga će dolaziti vlastitim prijevozom.

Stručni tim sastavljen od fizioterapeuta i medicinskih sestara bit će na usluzi od 7.30 svakog jutra. Pacijenti trebaju uzeti uputnicu od svoga liječnika opće prakse, te se predbilježiti u ambulantu Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju u Općoj bolnici Zadar, na telefon 023-505-034 u vremenu od 7 do 20h, gdje će dobiti i preciznije podatke o samoj terapiji i boravku.

Peloidna terapija je vrlo učinkovita u liječenju reumatskih bolesti, što su pokazala i dosadašnja iskustva s pacijentima koji su nakon obavljenih ljetnih terapija bili bez tegoba sve do sljedeće sezone, ili su se te tegobe znatno smanjile.