Povodom 28. obljetnice pogibije pripadnika specijalnih postrojbi HV Marijana Pulića, Joze Tomića, Karla Paića te dvoje civila Lidije Vrankulj i Danijele Vidaković, Grad Biograd i Udruga 1.A. satnije 113. Šibenske brigade obilježila je obljetnicu njihovog stradavanja. 

Tog tragičnog dana, 14. lipnja 1993. godine, ničim izazvani pobunjeni Srbi napali su Biograd na Moru raketnim sustavom Orkan s kasetnim punjenjem, s tzv. „zvončićima" koji su padali na civilne ciljeve odnosno plažu Soline. Tijekom raketiranja u svega nekoliko trenutaka, poginulo je čak pet mladih osoba: Lidija Vrankulj iz Polače, Danijela Vidaković iz Biograda, Marijan Pulić iz Bičine, Jozo Tomić iz Širokog Brijega i Karlo Paić iz Skradina, dok ih je osmero teško ranjeno.

Izaslanstvo Grada Biograda, gradonačelnik Ivan Knez, zamjenik gradonačelnika Grada Benkovca Tomislav Klarica i Udruga 1.A. satnije 113. Šibenske brigade položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja. Obitelji poginulih, brojni visoki uzvanici i mnogobrojne braniteljske Udruge proizašle iz Domovinskog rata Zadarske i Šibenske županije te predstavnici iz Širokog Brijega, također su položili vijence i zapalili svijeće i time odali počast ovim mladim ljudima. Predsjednik Udruge 1.A. satnije 113. Šibenske brigade Dragan Toljan - Tetejac otvorio je skup minutom šutnje za mlade koji su svoj život ostavili na plaži Soline.

- Draga braćo i prijatelji, nećete biti zaboravljeni dok mi živimo jer ćemo propovjedati istinu o vama. Neka vam je laka hrvatska gruda za koje ste dali svoje mlade živote i neka vas dragi Bog nagradi za svu dobrotu i ljubav koju ste za života svima pružali. Uvjeren sam da će ovo mjesto biti trajni spomen za nevine žrtve i da će budući naraštaji dostojno čuvati uspomenu na vas, kazao je Dragan Toljan - Tetejac.

Biogradski župnik Marin Krešić prigodnom je molitvom dao odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile. Dostojanstveno je i s pijetetom obilježena obljetnica tragične pogibije na plaži Soline uz poruku: "Navik on živi ki zgine pošteno".