NOVO Na punom trgu promatrača je i vlasnik najstarijeg i najpoznatijeg zadarskog foto ateljea "Maričić", kraj  kojeg je jutros oko 11:15 izbio požar.

- Još nisam svjestan što se događa, rekao nam je Željko Maričić dok je iz ulice gledao kako mu u požaru nestaja guta posao kojeg je u toj  kući otvorio 1974. godine. Oko 11 sati otišao je doma, da bi ubrzo od rodice dobio poziv s užasnom viješću.

Zadarski vatrogasci rekli su da je vatra pod kontrolom, što u datom trenutku nije bila istina. Akcija na Poluotoku je još u tijeku, a sve dežurne službe na terenu. 

Vatra se probila i u prostor odvjetničkog ureda, a dim tinja i sa strane Ulice Mihovila Klaića. Na Narodnom trgu su tri vatrogasna vozila, a u zgradu ulazi sve više vatrogasaca.

Među brojnim promatračima ovog kataklizmičkog prizora su i gradonačelnik Branko Dukić i njegov zamjenik Ante Babić. Na terenu su i jake policijske snage predvođene načelnikom I. policijske postaje Elvis Perinčić. Stanari su evakuirani iz zgrade, a prema informacijama iz PU zadarske, zasad nema ozlijeđenih.

Kad se ugasi vatra, pristupit će se očevidu kojim će se utvrditi sve okolnosti izbijanja požara.

RANIJE Gusti dim upravo se nadvio nad Poluotokom!

U Županijskom vatrogasno-operativnom centru mogli su nam tek potvrdili kako je intervencija u tijeku. Prema dojavi, izbio je požar u stanu u zgradi u Ulici Elizabete Kotromanić, u neposrednoj blizini Narodnog trga. Zbog gužve koja je nastala, vatrogasci su nas zamolili da ih za više informacija nazovemo kasnije.

Čitatelji su nam poslali fotografije Poluotoka u dimu.