U četvrtak, 17. lipnja, s početkom u 11 sati u velikoj dvorani hotela Kolovare tvrtka Čistoća d.o.o. i Udruga „Eko-Zadar" organiziraju javnu tribinu pod nazivom „Tehnološke mogućnosti odvojenog prikupljanja otpada".

Tribina se održava u sklopu projekta „Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje ❑tpada za Čistoću d.o.o Zadar" koji je sufinanciran sredstvima iz Kohezijskog fonda Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 .- 2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.468.880,00 HRK, od čega EU sufinancira 85% iznosa. Razdoblje provedbe projekta je 12 mjeseci (do 25. studenog 2021.), a tehničku pomoć u provedbi pruža Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je i prijavila projekt te sudjeluje i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

- Na javnoj tribini prezentirat će se sve mogućnosti za odvojeno prikupljanje otpada, a ujedno ćete moći dobiti odgovore na sva pitanja i dileme vezane za pravilno postupanje s otpadom, ističu organizatori.