U subotu, 12. lipnja u jutarnjim satima posada Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar kod Kukljice je oko 9 sati u glisiranju plovilom uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara, zatekli 41-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon čega je, oko 9.30 sati u prolazu Mali Ždrelac zatekla u nedozvoljenom glisiranju i 53-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Zbog počinjenog prekršaja, obojica su novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika.

- I ovom prilikom pozivamo sve nautičare, ali i kupače te ronioce, na oprez i odgovorno ponašanje te poštovanje svih pravila i propisa dok su u moru kako se ne bi dogodile nesreće, posebice one s najtežim posljedicama, poručuju iz PU zadarske.

Savjetuju:

- nautičare da se pridržavaju propisa kojima je reguliran promet na moru radi svoje osobne i sigurnosti drugih osoba,

- kupače da paze na svoju sigurnost, plivaju do mjesta koja su označena plutačama, odnosno ne plivaju na udaljenosti većoj od sto metara od obale.

- Podsjećamo i ronioce na obvezu propisnog označavanja mjesta na kojem rone. Policijski službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru, ističu iz policije.