Na 33. Skupštini održanoj 12. lipnja u Novinarskom domu u Zagrebu Sindikat novinara Hrvatske analizirao je rad SNH u protekloj godini. Povjerenici su govorili o situaciji u podružnicama i o problemima tiskanih medija uz podsjetnik Vladi RH da je u predizbornim obećanjima bila posebno istaknuta potpora distribuciji tiskanih medija koja još nije ostvarena. Istaknut je dodatni problem smanjivanja radničkih prava lošom regulacijom rada od kuće.

Nacionalni kolektivni ugovor ostaje i nadalje trajni zadatak SNH, s naglaskom na aktivnosti oko očuvanja postojećih i na obnavljanju i sklapanju novih kolektivnih ugovora na razini medijskih kuća. Od 11 kolektivnih ugovora koje je SNH ukupno bio potpisao na razini medijskih kuća, dva su se održala do danas, Hina i HRT, a KU Novi list se primjenjuje uz dodatne anekse. Neki KU se primjenjuju djelomično, neki su potpuno prestali važiti, pa se u tim tvrtkama prava zaposlenika reguliraju isključivo pravilnikom o radu.

Drastičan primjer pritiska na sindikalnog povjerenika svakako je primjer Paula Gregorovića iz Glasa Istre. Sudski spor s Glasom Istre je okončan i kolega Gregorović je vraćen na posao, ali je opet dobio otkaz. Najnoviji slučaj je onaj u kojem je Zadarski list dao otkaz sindikalnoj povjerenici Suzani Bandić. Povećanje broja članova također je važan zadatak SNH. Glavni motiv učlanjivanja je zaštita temeljnih radnih i profesionalnih prava novinara te želja da se ta prava reguliraju kolektivnim ugovorom kojega ne može biti bez jakog sindikata.

Konkretan prilog borbi za poboljšanje položaja honorarnih suradnika i slobodnih novinara je uspješna akcija SNH i HND u suradnji s Ministarstvom kulture i medija čiji je rezultat mjera Ministarstva da se honorarnim medijskim djelatnicima, kojima je zbog epidemije COVID-19 otkazana suradnja, dodijeli mjesečna financijska potpora, a akcija se nastavlja i dalje.

Članovi Skupštine SNH izabrali su Suzanu Bandić iz Zadarskog lista za sindikalnu Povjerenicu godine. Nagrada za najboljeg poslodavca (Cvjetko) nije dodijeljena, a "nagradu" za najgoreg poslodavca (Krumpirko) dobili su poslodavci Glasa Istre, Zadarskog lista i Večernjeg lista.