Iako je izjave kontradiktornog ministra zdravstva, poznatijeg kao ministra aplikacije, najbolje ignorirati, Vili Beroš se potrudio zakuhati novu priču u Zadru.

Zbog nenošenja maske konobarice, koja je njegovoj supruzi i njemu poslužila kavu na Narodnom trgu, ministar Beroš je ponovno Zadar pretvorio u grad slučaj. I to kako: najprije se oglasio na svom Twitteru da je ostao bez nedjeljne kave u jednom „jadranskom kafiću", a onda je za neke medije govorio o „tom trgiću u Zadru".

Podcjenjivanje od strane nekoga tko potječe s otoka Hvara, Dalmatinci su već doživjeli više puta, a Zadrani intenzivno u posljednjih dana kada je ministar ukorio Zadar i navijački događaj od prošle subote. Potom ga je iskoristio za svoju kampanju cijepljenja, pretvorio u malu nesmotrenost i "grešku u koracima" i došao u Zadar cijepiti navijače. Je li se ijedan pojavio na Višnjiku?

Sjeća li se tko još teniskog turnira Novaka Đokovića u lipnju prošle godine kada je Zadar također razapet na križ zbog nepoštivanja mjera i nenošenja maski nakon što je objavljeno da je jedan od sudionika zaražen.

Ministar zdravstva jučer je imao radnu subotu pa je na putu u Zadru cijepio u Karlovcu. I nakon akcije na Višnjiku koja je bila svedena na fotosession s Berošem, ministar je očito prenoćio u Zadru sa suprugom. I doživljava incident u središtu Grada zbog kojeg se, kaže, nije dobro osjećao. Po ministru Zadrani opet šalju loše poruke za potencijalne turiste jer ne nose maske. Štoviše, konobarica ga je ignorirala kad je to od nje tražio. Bit će prije da ga nije prepoznala.

A koliko je ministar u ovih godinu i pol dana poslao krivih poruka, od toga da mu je korona u početku bila malo jača gripa, nema razloga za paniku, stalno najavljivao te ključne tjedne, nove valove do jučerašnje izjave kako "cijepljenjem kupujemo kartu ne samo za naše tribine nego i za ovu turističku sezonu."

A vijest dana je ispala vatreno navijanje diljem Hrvatske.