U marini Kaštela danas su svečano uz defile Kaštelanskih mažoretkinja otvoreni 13. Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija.

Na samom početku prisutnima se se obratio Predsjednik organizacijskog odbora HDMB Branimir Matijaca koji je pozdravio nazočne i zahvalio im na višegodišnjoj podršci u organizaciji ove manifestacije.

- Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija uspješno odolijevaju svim izazovima i ni Covid pandemija nije uspjela prekinuti 13 godina uzastopnih druženja s izlagačima koji su također ovu manifestaciju prepoznali kao centar druženja hrvatskih brodograditelja te svih onih koji od turizma i za turizam žive te naglasio kako je vrijeme u kojem živimo samo potvrdilo važnost misije, koja je punih 13 godina naglašavala domaću nautičku proizvodnju i turističku ponudu kao važne grane hrvatskog gospodarstva. Prostrani morski ambijent marine Kaštela, mjesto je koje nudi nautičke i turističke proizvoda Po mjeri čovika. Dobro nam došli, rekao je Matijaca.

u ime Ministarstva turizma i sporta obratio se Ive Bašić, izaslanik ministrice Nikoline Brnjac; vlasnika marine Kaštela, kapetan Josip Berket; zamjenica gradonačelnika i načelnice Stožera Civilne zaštite Grada Kaštela, Jadranka Matok Bosančić; direktorica TZ Kaštela, Nada Maršić i predstavnik pokrovitelja OTP Banke Tomislav Aljinović, direktor poslovnog centra Srednja Dalmacija.

Naposljetku je dožupan Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja, uz prigodno obraćanje i službeno otvorio 13. Hrvatske dane male brodogradnje i turističkih atrakcija nakon čega su svi nazočni krenuli u razgledavanje izloženih plovila i segmenata iz turističkih atrakcija.

Za posjetitelje, manifestacija je uz besplatan ulaz, otvorena već dan ranije, u četvrtak u 13 sati i bit će otvorena do nedjelje 13. lipnja u 17 sati (petak i subota otvoreno za posjetitelje od 10 do 19 sati, a u nedjelju od 10 do 17 sati). 

Na ovoj manifestaciji, tradicionalno je što se tiče izlaganja u moru, naglasak stavljen na plovila domaćih proizvođača. Uz bogatu ponudu ribolovne opreme i uvijek izraženu ponudu nautičke opreme, posjetitelji će moći upoznati ponudu plažne i komunalne opreme, atraktivnih vodenih proizvoda za zabavu i ugodan provod na moru, električnih vozila i klasičnih vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugih atraktivnih proizvoda iz segmenta nautike i turizma. 

Neće nedostajati ni zabavno animacijskih programa, među kojima se ističe natjecanje KAJAK KONTRA SUPa s nagradnim fondom od 4000 kn, koje kreće u subotu s početkom u 11:30 sati. Na natjecanju će po prvi put na Jadranskoj obali, a možda i prvi put na zemljinoj kugli od kada je izumljeno veslo, kajakaši i SUP veslači odmjeriti snage u direktnoj utrci. Prijave su i nadalje moguće na štandu SURFMANIE!

Zainteresirani će se moći upoznati i s JK Marina Kaštela, koji će prezentirati organizaciju Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori.