Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, službenici kriminalističke policije Policijske uprave zadarske kazneno su prijavili 66-godišnjeg vlasnika trgovačkog obrta sa zadarskog područja, koji se smatra odgovornom za nesreću koja se početkom godine dogodila u Zadru.

- Sumnjiči ga se da kao odgovorna osoba u siječnju ove godine na gradilištu stambene zgrade u Zadru, nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama. Na taj način je doveo u opasnost život ili tijelo ljudi. Naime, za vrijeme izvođenja radova došlo je do nekontroliranog pada drvene grede s visine od oko 12 m, koja je prilikom pada ozlijedila djelatnika obrta, kojem je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zadru gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozlijede, priopćili su iz PU zadarske.

Kako doznajemo, 37-godišnjak je zadobio višestruke prijelome na jednom od gradilišta u novom stambenom naselju uz Ulicu Nikole Tesle.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 66-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na počinjene teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.