Dosadašnji načelnik Općine Vir Kristijan Kapović predao je vlast svom nasljedniku Marinu Radoviću. U trenutku primopredaje dužnosti na općinskom žiro računu ostalo je 5.388.958 kuna s 2.963.320 kuna nepodmirenih obaveza, odnosno financijski plus od 2.425.638 kuna.

Radović je prvog radnog dana sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi donio Odluku o imenovanju Antonija Vučetića, iz reda izabranih članova predstavničkog tijela, za svog privremenog zamjenika načelnika koji će ga mijenjati ukoliko Radović bude onemogućen obavljati svoju dužnost, dok je dosadašnjeg načelnika Kristijana Kapovića imenovao posebnim savjetnikom za lokalnu samoupravu i komunalno gospodarstvo. Ovu će dužnost nakon 18 godina upravljanja Općinom Vir Kapović obavljati volonterski.

- Osjećaj predaje dužnosti bio je odličan, no bit ću još tu. Moram dati ruku, imamo još puno posla na Viru - bila je prva reakcija bivšeg načelnika Kapovića nakon službenog potpisivanja dokumenta primopredaje i pozdravljanja novog načelnika.
Nakon 18 godina rada na čelu općinskog sustava Kapović počinje raditi u privatnom sektoru kao direktor tvrtke Kapocommerce, dok će njegov zamjenik Antonio Vučetić također kao direktor voditi tvrtku Cantito.

- Povratkom u realni sektor i tržišno gospodarstvo nastavljamo graditi svoje poslovne karijere, pa se odričemo zakonski zajamčene naknade plaće i doprinosa u sljedećih šest mjeseci - ističe Kapović. To znači kako će iznos od oko 210.000 kuna biti zadržan u proračunu Općine Vir, odnosno po želji i prijedlogu Kapovića i Vučetića preusmjeren u korist uređenja i opremanja jaslica u Dječjem vrtiću Smješko.