Dvorište na Relji je tamponirano, a ne asfaltirano kako su nam to u iznenadnoj akciji prije dva tjedna rekli radnici Filusa.

To je rekla, kazala, jer asfaltiranje nikada nije bilo u planu, napisao je pročelnik Robertino Dujela i uputio nas na predsjednika MO Jazine I. - U dogovoru s Komunalnim odjelom tražili smo da se to dvorište tamponira. U kontaktu s pročelnikom Dujelom dogovoreno je kako će se to napraviti po povratku s nekog gradilišta, kada im ostane viška materijala. Zvali su nas dan prije, a članovi Vijeća MO su se rastrčali kako bi obavijestili stanare, kazao je Marin Vrsaljko.

Sudeći prema zatečenom stanju u dvorištu kada su radnici Filusa čekali da se maknu vozila i pozivu kojeg smo dobili od jedne stanarke koja nam je rekla kako se prvi put javlja medijima jer oni u svom ulazu nisu imali pojma za uređenje dvorišta što od gradske uprave mole već godinama.

Dujela je, međutim, napisao:

Mjesni odbor i komunalni odjel uspjeli su u cijelosti ispuniti ciljeve dogovorene sa stanarima te očekujemo uspješnu realizaciju svih izazova koji su pred nama!

Ta Dujelina fraza o izazovima kojima se umjetno izbjegava konkretan posao i rješenje, trebala bi značiti da bi on kao pročelnik sredio ono što nije uspijevao ni njegov prethodnik: imovinsko - pravne odnose u dvorištu.
- Te su garaže nelegalne i trebalo bi ih ukloniti s prostora koje u vlasništvu Grada Zadar. Dvorište s njima izgleda nakaradno, puno je pantagana i mačaka, pucaju vodovodne cijevi... U dogovoru smo sa stanarima da se tamo bude jedno kvalitetno igralište uz uređeno mjesto za parkiralište, rekao nam je predsjednik MO Jazine I, navodeći kako je to lokacija u samom središtu Grada. Marin Vrsaljko najavljuje kako će se rješavanjem tog problema baviti nakon turističke sezone uz napomenu kako on kao predsjednik MO nije ni u kakvim političkim vezama - samo želi da njegov kvart bude uređeniji. To što je napravljeno, prikazano je na facebook stranici MO Jazine I.

Na Relji, međutim, ima ima puno ostataka prošlosti koje teško da će se komunalno riješiti - od  rugla zidina gostionice Putnik uz Polikliniku, ruševnih kuća nasuprot trgovačkog centra Relja, do parkinga Polačišće na kojem je trebao biti hotel Hilton. Sve je to u privatnom vlasništvu onih koji ne mare ili nisu u mogućnosti zadovoljiti javni interes.