Početak manifestacije "Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija" je u četvrtak, 10. lipnja od 13 sati i ona traje do nedjelje, 13. lipnja do 17 sati, a ulaz je, kao i uvijek do sada, besplatan. 

Na ovoj manifestaciji naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača među kojima su premijere već najavili „Bura" i „Colnago",  a vjerujemo kako će ih biti i još.

Ponuda izlagača iz segmenta nautike i turizma bit će čak i bogatija nego prošle, COVID godine održavanja, a osnažit će se ponuda ribolovne opreme uz uvijek izraženu ponudu nautičke opreme koju će na dvostruko većoj površini nego inače predvoditi Lalizas Marina Stores. Plažna, ronilačka i komunalna oprema, električna vozila i vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugi atraktivni proizvodi dio su i ovogodišnje manifestacije.

Naravno, ni ove godine neće nedostajati zabavnih i animacijskih programa koji zbog epidemioloških razloga s kopna sele u more. Natjecanje Kajak kontra SUP-a, s nagradnim fondom od 4000 kn, posebno je zanimljivo. Prijave će biti moguće na izložbenom prostoru SURFMANIE od četvrtka od 13 sati, nakon otvorenja manifestacije "Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija". Početak natjecanja je u subotu u 11:30 sati.

- Tako će po prvi put na Jadranskoj obali, a možda i prvi put na zemljinoj kugli od kada je izumljeno veslo, kajakaši i SUP veslači odmjeriti snage u direktnoj utrci. Ukoliko bude interesa SURFAMIA se sprema organizirati i „Utrku u kotaču na vodi". Što se predstavljanja drugih projekata tiče, ističemo JK Marina Kaštela i njihovu prezentaciju organizacije Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori, već tradicionalni Happy hour Turističke zajednice Kaštela i predstavljanje turističke ponude Kaštela te kao novost, predstavljanje Interreg projekta SASPAS „Safe Anchoring and Seagrass Protection in the Adriatic Sea" čiji je cilj očuvanje i obnova morskih cvjetnica kroz postavljanje sigurnih sidrišta, najavili su organizatori.

Naravno, ovo nije sve, ali svakako već i prethodno spomenuto, dovoljan je razlog da posjetite marinu Kaštela od četvrtka do nedjelje.