Trgovački sud u Zadru sazvao je za 2. srpnja skupštinu vjerovnika Adrije d.d. u stečaju, na kojem će se predložiti pojedinačna prodaja zaostale opreme te sniženje cijene tvorničkog kruga za 30 posto.

Kako je izvijestio stečajni upravitelj Dragan Bijelić, do sada je održano 11 ročišta javne dražbe, na kojima nije bilo ponuda ni za zemljište u Gaženici, niti za opremu koja se prodavala u cjelini. Tvornički krug s pripadajućim objektima, površine 48.352 m2, do sada se prodavao za 6 milijuna eura, a ove godine i za 5,5 milijuna eura. Nije bilo interesa kupaca, pa će se na novoj dražbi ponuditi za svega 3.824.510 eura, manje od 80 eura po metru četvornom.

Na posljednjem ročištu stigle su tek dvije ponude za kamionsku vagu i strojaarski dio hladnjače, ali su odbijene jer su do sada prodavane samo kao dio cjeline. Na sljedećem ročištu stoga bi se pokretnine trebale razdvojiti i prodavati pojedinačno ili barem po tehnološkim cjelinama, uz sniženje od 10 posto.

Sniženje cijena predložio je razlučni vjerovnik H-ABDUCO, tvrtka koja je u više navrata po Hrvatskoj upravljala rasprodajom imovine preostale od loših plasmana kredita nekadašnje Hypo banke.