Nakon osam mjeseci radova na EU gradilištu ribarske luke u Gaženici, završeno je 49 posto poslova na modernizaciji i proširenju.

Prema posljednjim informacijama Lučke uprave Zadar, završeni su svi betonski radovi na gatovima, montirani su poleri na gatovima, te su gatovi gotovi u cijelosti. Preostaje samo montirati opremu - odbojnike, ogradu i slično.

Posao od 27 milijuna kuna (s PDV-om) dobila je zajednica ponuditelja Kali gradnja. Službeno je započet u rujnu 2020. godine, a trebao bi se završiti za 14 mjeseci.

Na gradilištu je završena oborinska odvodnja na cijeloj manipulativnoj površini - postavljeni separatori, ugrađene cijevi i okna. U narednom periodu preostaje za izvršiti spoj separatora kroz podmorski zid u more.

Izrađena je i u potpunosti završena hidrantska mreža kao i instalacije vode i struje, a paralelno se nastavljaju radovi na izradi kolničke konstrukcije.

Iz LUZ-a ističu kako je izrađena čelična konstrukcija, te se u skorašnjem periodu očekuje doprema dijela konstrukcije i početak montaže.

Svi betonski i izolaterski radovi na pomoćnom objektu i konfiskatu su završeni, a nastavljaju se radovi na unutarnjem uređenju, informacija je o stanju gradilišta u Gaženici od prije tjedan dana.