"Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru je velika pljuska svim našim nastojanjima da smanjujemo broj zaraženih od COVID-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji", priopćenje je ministar zdravstva Vili Beroš za portal HRT-a.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog puštanja navijača u dvoranu Višnjik u Zadru u subotu, unatoč zabranama i preporukama mjerodavnih institucija, objavio je portal HRT-a.

Ministar Beroš pozvao je vodstvo zadarskog košarkaškog kluba da pokaže istinsku brigu za navijače i sugrađane tako što će ih pozvati na cijepljenje.

Za razliku od gradonačelnika Zadra, Branka Dukića koji je sudjelovao u navijačkom slavlju, naravno, bez maske, zabrinutost je izrazio Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite.

- Naravno da smo mi zabrinuti, ne samo mi nego i svi građani županije su zabrinuti, gdje god je veliko masovno okupljanje postoji veća mogućnost širenja samog virusa, ali nadat ćemo se uz Božju volju da će to biti O.K. sve, izjavio je Vicković svoje "ufanje" za Radio Zadar.

Na ukor ministra Beroša očitovao se i direktor KK Zadar, Željko Žilevec.

- Ne da nemam ništa protiv, nego sam ja osobno već cijepljen, pola kluba se već cijepilo, a iz mojih privatnih razgovora s prijateljima kluba, navijačima znam da ih se jako puno cijepilo. O bilo kakvim daljnjim akcijama, mislim kako ćemo pričekati dan, dva, a onda ćete moći popratiti sve ono što ćemo vjerojatno organizirati. Mi smo od prvog dana za masovno cijepljenje, kazao je Žilavec za HRT 4.