"Pridruži nam se na još jednom kreativnom kutku u Zadru! Dođi na radionicu i istraži apstraktan svijet fraktala.", poziva Udruga Prizma iz Gračaca na događanje koje će se održati u četvrtak, 10. lipnja s početkom u 17 sati u parku Vladimira Nazora.

Za svaku radionicu, koja je predviđena za mlade od 18 do 25, je osiguran materijal, grickalice i osvježenje. Na radionici ćeš saznati osnove likovne tehnike koja se koristi i grupno ili u paru, a ponekad i samostalno, razvijati vještine korištenja likovne tehnike. Trajanje radionice je 120 minuta.

Voditelji su Barbara Ivković Cikač, magistra slikarstva i profesorica likovne kulture i Boris Cikač, magistar kiparstva i profesor likovne kulture.

- Oslobodi svoju kreativnost i otkrij čari likovnih tehnika i elemenata. Kroz seriju od šest radionica "Kreativni kutak" koje će se održavati u Zadru moći ćeš otkriti i naučiti osnove slikarstva, kiparstva, crteža, grafike i fotografije. Koristit ćeš razne likovne materijale, poput olovke, kolaža, slikarske boje, drva, stiropora, kartona i sl., najavili su organizatori.

Nakon serije radionica najbolji radovi će biti izloženi na trodnevnom festivalu kreativnosti mladih u Belgiji.

"Kreativni kutak" provodi se u okviru projekta CommUnity: Build Communities - Create Peace. Organizacija ove radionice sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Fonda za unutarnju sigurnost - Instrumenta za financijsku potporu policijskoj suradnji, sprječavanju i suzbijanju kriminala i upravljanju kriznim situacijama i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena tijekom radionice isključiva su odgovornost Udruge Prizma i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije. Europska komisija ne prihvaća odgovornost za korištenje iznesenih informacija. Sadržaj i stavovi izneseni tijekom događaja odgovornost su Udruge za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti - Prizma.