Čakovečki fotograf - istraživač Josip Horvat Majzek predstavlja se sa novim projektom izložbom/instalacijom infracrvene fotografije pod naslovom: "Život noću na IC frekvenciji od 940 nm" te stručnim predavanjem pod naslovom: "Vidra nepredvidiv grabežljivac".

Riječ je o prvom takvom autorovom uratku na prostorima Republike Hrvatske, sa kojim će se javnosti predstaviti ispred upravne zgrade Nacionalnog parka Paklenica, u subotu, 5. lipnja s početkom u 19 sati. Majzek će iste večeri na otvorenom prostoru ispred upravne zgrade u 21:00 sat, održati stručno predavanje o vidri (Lutra lutra) pod naslovom: "Vidra nepredvidiv grabežljivac".

Autor nam se predstavlja sa 106 IC fotografija, ukomponiranih na panoe, na kojima je 16 vrsta sisavaca i 7 vrsta ptica. Tako ćemo prvi put imati priliku da "malo zavirimo u njihov noćni život". Poseban naglasak stavljen je na našeg najvećeg sisavca, jelena običnog (Cervus elaphus).

Sav "materijal" za ovu izložbu / instalaciju nastao je u Međimurskoj županiji, unutar Regionalnog parka Mura - Drava. Sama izložba / instalacija fotografija biti će popraćena s katalogom, u kojem se nalazi osvrt dr. sc. Gordana Lukača, stručnog voditelja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica.

Izložba ostaje otvorena do 3. srpnja 2021. godine.