„Kaže profesor, "koji mi nudi misto predsjednika Gradskog vijeća". I u slučaju neprihvaćanja me označava kao "Političku kukavicu" i "Trojanskog konja HDZ-a". Nudimo isto, sa svim pripadajućim epitetima" - ovako je Enio Meštrović alias Ričard reagirao na jučerašnju opasku Marka Vučetića kako ni u kojem slučaju neće prihvatiti mjesto predsjednika GV-a.

Zadarski "Konji" aludiraju, zapravo, na izjavu koju je vijećnik Koalcije "Srcem za Zadar" dao za HRT:

- Projektna suradnja nije ništa drugo nego jedan kukavički oblik da se netko ne susretne s time da se našao u koaliciji s HDZ-om. Projektna suradnja nije moguća, to je samo prikrivanje koalicije neprincipijelne koalicije s HDZ-om, rekao je Vučetić, nadodavši da, predlože li Meštrovića za predsjednika Vijeća, tražit će da se očituje čiji je kandidat.

Podsjetimo, još jučer je Enio za naš portal komentirao kako "nitko neće koristiti Konje za svoje oružje" te da pozivi na "nervozu i destrukciju neće naići na plodno tlo".

Konstituirajuća sjednica mora se sazvati do 25. lipnja, a ukoliko se iz dva pokušaja ne izabere predsjednik Gradskog vijeća, Zadrani idu na nove, izvanredne izbore za Vijeće.