Iz DORH-a su izvijestili o zaključenju slučaja starog gotovo 5 godina.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 43-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine razbojništvom.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 1. listopada 2016. godine oko 13 sati u Zadru, u namjeri da se domogne novca, ušao u poslovnicu jednog trgovačkog društva maskiran kapuljačom i naočalama te prišao djelatnici držeći u jednoj ruci komad papira s natpisom da mu preda novac ("Ovo je pljačka!") inače će pucati, dok je drugu ruku držao u džepu gornjeg dijela trenirke uperenu prema njoj stvarajući dojam kako ima oružje ili oruđe. Tereti ga se da joj je više puta zaprijetio da će pucati ukoliko mu ne preda novac na što mu je djelatnica, u strahu, predala novčani iznos od 7.190,00 kuna, navodi se u optužnici podignutoj 1. lipnja.

Podsjetimo, riječ je o pljački poslovnice Hrvatske lutrije u Ulici Elizabete Kotromanić u Zadru. Razbojnik je otkriven krajem prošle godine, a sada mu prijeti od kazna zatvora od jedne do deset godine.