Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim državljaninom Austrije, kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Austrijskog državljanina se sumnjiči da je kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva sa zadarskog područja tijekom svibnja 2019. godine s drugim povezanim trgovačkim društvom, kojem je također vlasnik, sklopio ugovor o kupoprodaji plovila, nakon čega nije na žiro račun tog trgovačkog društva podmirio dio od ukupno ugovorene kupoprodajne cijene plovila. Na taj način je protivno obvezi vođenja poslova pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, a u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje drugo povezano trgovačko društvo, oštetio trgovačko društvo za novčani iznos od 734.953,56 kuna.

Kako doznajemo, riječ je o charter tvrtkama registriranima u Sukošanu i Šibeniku. Jahta, koja je bila predmet kupoprodaje, vrijedna je oko 1.8 milijuna kuna, pa se sada istražuje gdje je nestala razlika.

Protiv 58-godišnjaka se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.