Lista mladih Općine Stankovci s nezavisnim kandidatom Željekom Pericom u nedjelju je pobijedila na lokalnim izborima u Stankovcima. 

Novopečeni načelnik Željko Perica u prvom je krugu imao 19 glasova manje od HDZ-ovog Matije Čačića, ali je zato u drugom krugu uspio dobiti čak 703 glasa nasuprot Čačićevih 509. Uz podršku, a očigledno i glasove trećeg kandidata, nezavisnog Zdenka Sarađena koji je ispao u prvog krugu sa 23,88% glasova, nakon tri desetljeća srušena je utvrda HDZ-a u Stankovcima.

- Mislim da je najpresudnije za pobjedu bilo to što se bivši načelnik Željko Baradić nije nanovo kandidirao, a iza sebe nije ostavio najkvalitetniji kadar. Glasači su prepoznali da ljudi s HDZ-ove liste nemaju dovoljno volje, želja i znanja, a glas za nas značio je glas za promjenu. Pošto iz neslužbenih informacija znamo da stanje u Općini nije bajno, za dva tjedna kada službeno preuzmemo vlast, vidjet ćemo gdje smo i što smo, te početi raditi na tome da se takvo stanje promjeni, rekao nam je Perica.

S četiri vijećnika u Općinskom vijeću koje su osvojili u prvom krugu te ostvarenom programskom suradnjom sa Sarađenom za koju su poručili "da nije dijeljenje fotelja i funkcija kako objavljuju poraženi protukandidati", u Stankovcima će nakon dugo godina "zapuhati novi vjetrovi".