Iz Eko Zadra uputili su poziv građanima grada Zadra na mirni prosvjed održavan u svrhu podizanja svijesti o važnosti zaštite prirode i zdravlja čovjekova okoliša i uključivanja građana u odlučivanje o uređenju javnih površina.


"Pozivamo sve zainteresirane građanke i građane da nam se u srijedu, 2. 6. od 16  sati pridruže u parku Vruljica na Zelenom pikniku!

Neka prijateljsko druženje bude začetak ozbiljnijeg promišljanja o tome u kojem smjeru raste naš grad! U vrijeme kada europski i svjetski gradovi rade na zaštiti, očuvanju i širenju zelenih gradskih oaza, u Zadru se - betonira.

Kako uskladiti suvremena urbanistička rješenja s očuvanjem stabala? Kakvi su projekti još u pripremi i koliko su uistinu u skladu sa zelenom vizijom grada? Koliko će upravljanje gradom u budućnosti biti transparentno?

Okupimo se u srijedu i ukažimo gradskoj vlasti da želimo da osiguraju opstanak prepoznatljivih i voljenih gradskih simbola kao što su stoljetne lipe na Trgu sv. Frane ili drvored na Putu Dikla. Simbolični Zeleni piknik pokazuje želju da mirnim putem kažemo NE betonu", navodi se u pozivu Zadranima.