Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 18-godišnjaka kojeg se sumnjiči za izazivanje tragične prometne nesreće u Kožinu u kojoj su 19. travnja izgubljena dva mlada života.

- Okrivljenog 18-godišnjaka se tereti da je 19. travnja oko 22,24 sati u mjestu Kožino, na križanju cesta Put Primorja, Put Blata i državne ceste DC 306, upravljao osobnim automobilom marke Mercedes kolnikom ceste Put Primorja kao sporednom cestom, te dolaskom do navedenog križanja, a s namjerom kretanja prema cesti Put Blata, ušao u navedeno križanje bez provjeravanja kreću li se državnom cestom DC 306 vozila koja imaju prednost prolaska te bez zaustavljanja na zaustavnoj crti što mu je nalagao postavljeni prometni znak "stop". Tereti ga se da je prednjim djelom svog automobila udario u lijevi bočni dio osobnog automobila marke Fiat Punto kojim je u tom trenutku navedenom cestom s prednošću prolaska iz pravca Zadra prema Ninu upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin. Uslijed udara je došlo do izlijetanja izvan kolnika automobila marke Fiat Punto te udara u prometni znak i prometno ogledalo, a potom i u betonski zid obiteljske kuće, nakon čega se automobil opet odbio na kolnik i zaustavio okrenut na desnu bočnu stranu. Tom su prilikom vozač automobila marke Fiat Punto i 19-godišnji hrvatski državljanin kao njegov suvozač, zadobili teške i po život opasne ozljede uslijed kojih su preminuli na mjestu nesreće, navodi se u priopćenju iz DORH-a.

Zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, 18-godišnjaku prijeti od tri do 15 godina zatvora.