"Nisam očekivao ovako dobar rezultat, ali sam se nadao tome. Bio sam realni optimist", rekao nam je jutro nakon izborne noći dr. Ivica Žuvela, koji je kao kandidat za župana sa svojom nezavisnom listom osvojio dojmljivih 47.18 % glasova i uz svog prijatelja i kolegu s liste za Županijsku skupštinu, Enija Meštrovića (Ričarda), postao najveće iznenađenje lokalnih izbora.

Od ukupno 24.861 glasova čak njih 14.192 dobio je od glasača iz Zadra, što za četiri tisuće glasova više nego što ih je osvojio stari-novi župan Božidar Longin. U Zadru je, kako i sam Žuvela ističe, osvojio više glasova nego stari-novi gradonačelnik Zadra Branko Dukić (13.091). Stoga ga pitamo: "Sljedeće izbore Žuvela za gradonačelnika, a Meštrović za župana?"

- Tek su ovi izbori završili. Vidjet ćemo, ali svakako ćemo se puno viđati na političkoj sceni, nasmijao se Žuvela na naše pitanje, dodajući kako mu je Ričard puno pomogao u kampanji i osvajanju ovakvog rezultata.

- On je vjesnik promjena, naglašava Žuvela.

Sretan je zbog izbornog rezultata, ali žalosti ga mala izlaznost (38,95%).

- Pokazalo se kako građani još nisu u potpunosti spremni za promjene, ali to vrijeme će doći, poručio je Žuvela. 

Svojedobno nam je rekao kako razmišlja o osnivanju političke stranke.

- To ćemo još vidjeti zbog tehničkih razloga, svakako idemo sad raditi kroz Županijsku skupštinu.

O rezultatima lokalnih izbora, kako nam je ranije rekao, ovisi i njegova poslovna odluka. Naime, dr. Žuvela je nositelj ginekološke ambulante Doma zdravlja u Benkovcu, a trenutno je na bolovanju. Za to vrijeme pacijentice su nam se požalile kako ne dobivaju odgovarajuću zdravstvenu skrb jer se primaju samo hitni slučajevi. Kada ga mogu ponovno očekivati u ordinaciji?

- Nisam još donio odluku o prelasku u privatnike. Svakako se prvo vraćam u ambulantu Doma zdravlja. Ovaj tjedan imam dogovorenu fizikalnu terapiju, pa ću nakon toga znati kada se mogu vratiti na posao, rekao nam je dr. Žuvela, koji godinama slovi za najdoktora.