Tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda (28. - 30. svibnja) policijski službenici Policijske uprave su kontrolirali 536 vozila i vozača, a poduzeli 162 represivne mjere. Iz prometa je tijekom nadzora isključeno 15 vozača i 1 vozilo, dok se u tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća, u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno.

Alkotestirano je 66 vozača, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 1,79 g/kg izmjerena je u nedjelju, 30. svibnja u 00.14 sati 31-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u ulici Obala kralja Tomislava u Zadru. Vozač je zadržan u prostorijama za zadržavanje do otrježnjenja te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od 59 vozača, koji su prekoračili propisano ograničenje brzine, rekorder je evidentiran u nedjelju, 30. svibnja u 10.04 sati na A-1, dionici Pristeg-Pirovac. Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar tamo su službenim vozilom „presretač" snimili 34-godišnjeg britanskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 202 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kuna.

Iz PU zadarske izdvojili su još jedan slučaj sa zadarskih cesta:

Motociklist, starosti 21 godinu, lakše je ozlijeđen u jučerašnjoj nesreći koja se dogodila oko 18.00 sati na cesti D-08 na području Starigrada (Sv. Marija Magdalena). Naime, vozač je bez položenog vozačkog ispita, upravljao motociklom marke Kawasaki bez registarskih oznaka i kojem je isteklo važenje prometne dozvole te je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i zajedno s motociklom pao na kolnik. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Zadar, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijski službenici Policijski službenici Policijske postaje Obrovac protiv vozača podnose optužni prijedlog.

- S ciljem ostvarenja veće sigurnosti u prometu i ovom prilikom pozivamo sve sudionike,
poglavito motocikliste i vozače osobnih vozila, na veći oprez te dosljedno poštivanje svih prometnih propisa i pravila, poručuju iz PU zadarske.