Osam godina nakon napada u kojemu je teško ozlijeđen metalnom šipkom, načelnik Općine Galovac Marin Gulan dobio je presudu prema kojoj mu je napadač Nikola Burčul dužan isplatiti naknadu od oko 30 tisuća kuna. Burčul je na Županijskom sudu kasnije dobio zatvorsku kaznu zbog ovog napada, a Gulan je podnio privatnu tužbu u kojoj je tražio naknadu zbog nanesenih ozljeda i štete na autmobilu.

Burčul je u odgovoru na tužbu naveo da je Gulan prenapuhao štetu, jer je na automobilu starom 16 godina naveo mijenjanje tapecirunga, podizača, brave itd. Sutkinja Općinskog suda djelomično je prihvatila Gulanov zathjev za naknadom, a odbila u ostatku do traženih 45.000 kuna. Nije prihvatila iskaze Burčulovog prijatelja i supruge, budući da su bili prilagođeni potrebama njegove obrane, a nisu vjerodostojni u opisu situacije, jer nisu bili u blizini kada se sukob dogodio.

Prihvaćen je iskaz trećeg svjedoka, koji je posvjdočio kako je Burčul udario svojim vozilom u Gulanovo, potom izišao iz njega s metalnom šipkom, udario njome po dijelu vozila gdje se nalazio vozač, a zatim dok je Gulan još sjedio u vozilu, uhvatio ga kroz otvoreni prozor automobila lijevom rukom u predjelu vrata i tukao ga šipkom odnosno upirao s njom prema njemu.

Gulan je gurao vrata vozila jer je htio izići vani, a kada je napokon uspio u tome, Burčul ga je udario šipkom po glavi, te je pao na sjedalo vozila. On je viknuo: "Što si lud, ubit ćeš čovjeka", ali udaranje se nastavilo ve dok Gulan nije nekako pobjegao. Burčul je stavio šipku u automobil i udaljio se s mjesta događaja. Svjedok je bioizložen napadima Nikole Burčula nakon toga, zbog čega je bio dva puta na policiji. Sutkinja je držala iskaz ovog svjedoka vjerodostojnim jer je uvjerljiv, životan i logičan, te u skladu s priloženom dokumentacijom u spisu, pa mu je poklonila svoju vjeru.