Kandidat za gradonačelnika Marko Vučetić čestitao je na pobjedi svom protukandidatu Branku Dukiću.

- Demokracija nije propuštanje rezultata kroz vlastite osjećaje, nego prihvaćanje. Dosad obrađeni rezultati pokazuju da su građani su izabrali da gradonačelnik i dalje bude Branko Dukić. Ovim putem čestitam Branu Dukiću i građanima, ali i onima koji su birali mene. Obećavam im ono što sam rekao u prvom krugu i što me motiviralo za ulazak - demokracija nije pobjeda ni poraz nego demokratski život. U tom životu ću sudjelovati četiri godine kao vijećnik, politički aktivist i onaj koji će podizati građansku svijest. Dok imamo izlaznost od manje od 40 posto, mi ne možemo biti zadovoljni, rekao je Vučetić.

- Registriram činjenicu da oni koji su izašli na birališta žele da Branko Dukić vodi ovaj grad. Građani koji su izašli u prvom krugu, isto tako, odabrali su da HDZ nema većinu u Gradskom vijeću. Nezavisna lista Enija Meštrovića, koja ostaje nezavisna, ima 7 vijećnika, naša oporbena lista 8 i jasno je da imamo ili oporbenu većinu, ili nove izbore, ili u najgorem slučaju novu prijevaru birača. Ne idemo na rušenje gradonačelnika, jer se on ruši na proračunu. Mi ćemo u Gradskom vijeću imati priliku mijenjati proračun, donositi drugačiji proračun.

Upitan da prokomentira što je odlučilo izbore u Zadru, rekao je:

- Kontrola biračkog tijela. Grad Zadar je grad koji je u većinskom dijelu poslodavac mnogim građanima koji nemaju pravi birati svoga. Oni na birališta moraju izaći, žive od 4 ili 5 tisuća kuna i zbog toga su se smjestili u rovovski položaj onih koji ne mogu birati kako hoće, nego kako im poslodavac kaže. To nisu građani koji su slobodno birali, nego građani koji su na radnom mjestu morali davati potpise za gradonačelnika.