Marjana Botić jučer je Gradskom izbornom povjerenstvu prijavila kršenje izborne šutnje na Bilom brigu. Prema njezinoj prijavi, a što je vidljivo iz priloženih fotografija, na poštanskim sandučićima po ulazima u zgrade ostavljani su besplatni brojevi Zadarskog lista od dana ranije, na čijoj naslovnici dominira poruka kandidata HDZ-ove koalicije za gradonačelnika Branka Dukića.

- Molim vas da mi odgovorite kako je moguće dnevni list dijeliti gratis u sklopu kampanje za drugi krug za gradonačelnika, budući da je na naslovnici velika fotografija i promo naslov Branka Dukića, a unutra vjerojatno "usta moja hvalite me" članak? Promo novina kandidata za gradonačelnika stranke HDZ podijeljena je u više ulaza u zgrade na Bilom brigu i same fotografije u privitku su s dva različita ulaza, pa molim DIP da mi u što kraćem roku odgovorite: Kako je HDZ došao u posjed viška zadarske dnevne novine? Koliko su platili, ako uopće jesu, tu remitendu i je li uopće moguće komercijalni dnevni list dijeliti kao stranački promo letak?, pita Botić, navodeći kako su novine podijeljene u noćnoj akciji s petka na subotu.

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zadra potvrdilo je da je zaprimilo prijavu te odgovorilo na upit može li se o istome izvijestiti javnost.

- Gradsko izborno povjerenstvo provjerava navode iz prijave radi utvrđivanja eventualnog kršenja izborne šutnje.

Obavještavamo Vas da možete izvještavati o zaprimljenim prijavama, pa čak i o sadržaju prijava o kojima ste informirani, uz napomenu da svojim izvještavanjem ne smijete kršiti izbornu šutnju u smislu objavljivanja sadržaja koji je predmet prijave i koji bi sam po sebi predstavljao kršenje izborne šutnje, navode iz Povjerenstva.