Pojedini stanari jedne od najstarijih zadarskih ulica, Ulice Mihovila Klaića, kažu nam kako nemaju gdje bacati kućni otpad.

Donedavno su ga odlagali u kante na Četiri kantuna koje su uklonjene još dok je tamo bila trgovina Naf-Naf, a sada će se tamo uređuje i uskoro će biti otvoreno proširenje istoimenog restorana.

Pitali smo Ivana Johna Krstičevića, novog direktora Čistoće, koja je alternativa stanarima i dobili očekivani odgovor kako komunalni otpad mogu nositi u podzemni kontejner kod hotela Zagreba.

No, to nije jedino što nudi Krstičević. On podsjeća kako su na inzistiranje okolnih stanara i vlasnika prostora, gradske komunalne službe povukle spremnike sa lokacije kod Četiri kantuna.

- Navedena pozicija često je naginjala izgledu mini deponije, unatoč našim nastojanjima da taj prostor držimo čistim. Djelatnici Čistoće su stalno praznili spremnike, čistili i prali kamene ploče te su tjedno prali i radili zamjene spremnika. Unatoč svim pokušajima situacija sa čistoćom lokacije kod Četiri kantuna često nije bila primjerena i zadovoljavajuća te smo svakodnevno zaprimali zahtjeve da se spremnici pomaknu, navodi direktor Čistoće.

Kante su pomaknute u suradnji s komunalnim odjelom Grada Zadra, a direktor Čistoće kaže kako su o tome obavijestili korisnike.

- Analizom na terenu utvrdili smo da postoji mogućnost da stanari preuzmu vlastite spremnike te da ih postavimo u ulazima ili dvorištima u navedenoj ulici, što radimo u ostalim dijelovima starogradske jezgre. Stanari također mogu odlagati otpad u podzemne spremnike koji se nalaze u Ulici Mihovila Pavlinovića 4, poručio je direktor Čistoće Ivan John Krstičević.