Turistička zajednica općine Bibinje uspješno je zaključila još jednu fazu razvoja svoje mobilne aplikacije „Visit Bibinje", prvog digitalnog turističkog vodiča Bibinja predstavljenog u srpnju 2017. godine, odsad dostupnog i za korisnike iOS uređaja.

Ususret nadolazećoj sezoni, mobilna aplikacija „Visit Bibinje" kao jedinstveni komunikacijski alat digitalnih tehnologija u turizmu odigrat će važnu ulogu za privatne iznajmljivače na području općine kojima je omogućeno besplatno reklamiranje privatnih smještajnih jedinica na mobilnoj aplikaciji dostupnoj za preuzimanje putem Google Play i Apple Store trgovina.

S obzirom na to da će odgovorno ponašanje svih dionika u turizmu te omogućavanje sigurnog iskustva za svakog gosta ove godine biti iznimno važno za uspjeh turističke sezone, Turistička zajednica općine Bibinje poziva svoje privatne iznajmljivače da se priključe u projekt Ministarstva turizma i sporta Safe Stay, te zatraže jedinstvenu oznaku Safe Stay in Croatia za svoje smještajne objekte. Oznaka Safe Stay in Croatia koju iznajmljivači mogu zatražiti za svoje smještajne objekte, za mnoge će goste biti ključan faktor pri odabiru smještajne jedinice za godišnji odmor ove sezone, a za iznajmljivača svojevrsna potvrda pouzdanosti i sigurnosti.

Nakon zaprimanja oznake, iznajmljivači potom mogu svoje objekte jednostavnom registracijom besplatno reklamirati na mobilnoj aplikaciji „Visit Bibinje" te tako ostvariti popunjenost svojih slobodnih smještajnih jedinica za vrijeme turističke sezone. Osim besplatne promocije smještajnih jedinica za iznajmljivače na području općine Bibinje, mobilna aplikacija „Visit Bibinje", koja je nakon treće faze razvoja funkcionalnosti dostupna i za korisnike iOS uređaja, ove će se turističke sezone pokazati kao važan komunikacijski alat u promociji destinacije Bibinje, koji će omogućiti jednostavnu, brzu i transparentnu komunikaciju između gostiju i iznajmljivača.

Gosti koji besplatno skinu aplikaciju „Visit Bibinje", uz uvid u ostale sadržaje destinacije, imaju dostupan pregled slobodnih smještajnih kapaciteta na području općine Bibinje koje mogu filtrirati po dostupnosti i tipu objekta. Nakon pregleda detaljnih podataka o odabranom objektu, gosti imaju opciju direktno kontaktirati iznajmljivača pozivom iz aplikacije ili slanjem e-mail poruke, čime se uvelike olakšava i ubrzava proces rezervacije kako za gosta, tako i za samog iznajmljivača.

Pored popisa dostupnih smještajnih jedinica na području općine Bibinje, aplikacija sadrži aktualne informacije o svim sezonskim kulturnim i sportskim događanjima, javnim servisima i nautičkom turizmu, popis turističkih atrakcija, podatke o lokalnoj gastronomskoj ponudi te pregled svih plaža na području Bibinja. Za što kvalitetnije korisničko iskustvo, aplikacija sadrži interaktivnu mapu koja na temelju trenutne lokacije korisnika prikazuje udaljenost pojedinih sadržaja koji su uvršteni u aplikaciju te mogućnost navigacije do željene lokacije na mapi.

Mobilna aplikacija „Visit Bibinje" prvi put predstavljena u srpnju 2017. godine od strane Turističke zajednice općine Bibinje na čelu s direktorom Jurom Fuzulom, jedan je od važnijih komunikacijskih kanala za provođenje online marketing strategije destinacije Bibinje koja se brendira pod sloganom „Tradicionalno šarmantno" te se kroz godine kontinuirano razvija u skladu sa zahtjevima tržišta i trendovima digitalnih tehnologija u turizmu.

„Visit Bibinje" aplikaciju možete preuzeti putem Google Play i Apple Store trgovina.