Uz mjesec dana zakašnjenja u petak bi trebali završiti radovi na uređenju dijela plaže Kolovare prema projektu arhitekta Pere Marušića i uz dio novac kojeg je Grad Zadar dobio iz fonda Ministarstva turizma.

Vodička Minigradnja izlicitirala je taj posao, s kojim je započela prošle jeseni na 2.2 milijuna kuna. Posao je od samog početka bio u kašnjenju zbog toga što su radovi na obalnom zidu, dužine 127 metara, bili ovisni o vremenskim uvjetima, odnosno moru.
- Danas je još „foto finiš", a sutra su radovi završeni. Mi kao investitori ćemo dobiti od izvođača obavijest o završetku radova, kazao nam je v.d. pročelnik Ante Ćurković koji je i sinoć obišao to, još uvijek gradilište.

- Na njemu će se urediti zelena površina uz dodatni trošak od 250 tisuća kuna  iz Odjela za komunalne djelatnosti koji je za taj dio posla angažirao  ugovornog izvođača, firmu Stipčević. Oni do sad nisu mogli raditi zbog gradilišta pa će nastaviti idućeg tjedna, najavio je v.d. pročelnik Odjela za EU fondove.

Ne možemo se oteti dojmu da je novi izgled dijela plaže Kolovare već viđen (riva u Petrčanima) i da nas, osobito s javnom rasvjetom podsjeća na šetnicu: danju kupanje, noću šetanje.

U nastavku je još uvijek ruševina plažnog objekta te komunalno zapuštena gradska plaža Kolovare.
- Izvođači radova s uređenog dijela obale do bazena Kolovare,  prema najavi pročelnika Ćurkovića, uklonit će hrpe građevinskog pijeska koji su tamo iskrcani prije dva mjeseca za potrebe gradilišta.