Teška mehanizacija jutros je oko 11 sati na dva mjesta zauzela dio Zrinsko-Frankopanske ulice na Relji.

Nismo mogli drugačije, unutra moramo asfaltirati parkiralište, rekao nam je radnik Filiusa, ugovorne tvrtke Grada Zadra za održavanje gradskih ulica i nogostupa. Strojeve i ostali radni materijal, naime, nisu mogli parkirati u dvorište za koje su dobili zadatak da ga urede, odnosno asfaltiraju.

Ali ni to nisu mogli početi jer su u dvorištu u koje je zadnji put asfalt ušao prije puno godina, ostala parkirana vozila stanara.

Radnici su hodali po dvorištu tražeći one koji bi ih trebali ukloniti. Jesu li znali, pa se oglušili ili nisu bili pravodobno obaviješteni, teško je dokučiti. Veliko je to dvorište unutar bloka zgrada sa starim garažama koje će, kada se postavi novi sloj asfalta, „bljesnuti" u svojoj zapuštenosti.

Javila nam se jedna stanarka koja nam je rekla da ih nitko nije obavijestio o uređenju dvorišta koje se čeka već godinama. Oni sada skidaju površinski sloj, a tamo gdje su parkirana vozila sigurno neće asfaltirati. - Jako smo ljuti jer nismo imali informaciju o radovima u dvorištu u kojem nam često pucaju i vodovodne cijevi, kazala  nam je stanarka  koja je, kaže, morala reagirati kad je pročitala naš tekst.

Za resornog pročelnika Robertina Dujelu je sporno to što nam je jedan od radnika Filiusa rekao kako će asfaltirati dvorište jer će se, prvo, poručio je Dujela, postaviti podloga.