Iako je poznato da je u prvom krugu cijepljenja prije tri tjedna bio mali odaziv pripadnika PU zadarske, glavni epidemiolog dr. Alan Medić najavio je kako je za drugi krug cijepljenja prijavljeno 230 policajaca.

- Vjerujem da ćemo do kraja lipnja ostvariti plan i procijepiti se više od 50 posto stanovnika u Županije. Da mi je prije godinu dana neko rekao da ćemo danas imati ovoliko procijepljenih i tri posto pozitivnih od „brisanja", a bili smo na 50 posto, odmah bih potpisao. Sada je to mirnija priča, ali ne smijemo se opustiti, što više cijepiti da se virusi ne širi i ne stvar nove mutacije, kazao je Medić. On je iskoristio priliku da se zahvali na požrtvovnosti svim svojim kolegama te medicinarima u zdravstvenim ustanovama koji su i jošse  uvijek nose koronom i COVID oboljelima.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, dr. Zoran Škrgatić iznio je podatak 64.000 doza podijeljenog cjepiva. Rekao je kako su neki liječnici obiteljske medicine cijepili i tisuću svojih pacijenata. Sada je, prema riječima Škrgatića, težište cijepljenja na zaposlenicima velikih turističkih kuća i školama.