I Stanka Pera Martinac odlazi u mirovinu s ravnateljskog mjesta u osnovnoj školi Petra Preradovića prije isteka mandata.

Odlukom Školskog odbora jučer je objavljen natječaj kako mi nova ravnateljica ili ravnatelj s početkom školske godine mogli preuzeti vođenje škole.

Iako je napunila godina za mirovinu, Stanka Pera Martinac je po svojoj vitalnosti mogla završiti mandat plešući i dalje na školskim priredbama. Ona je 2014. godine izabrana na ravnateljsko mjesto i uspjela je svojim angažmanom srediti dio unutrašnjeg prostora te najstarije gradske škole. Imala je posla svako ljeto na održavanju stare školske zgrade.

U dvorište s velikim platanama, koje je, na nažalost, ostaje neuređeno, vraćena je 2016. godine bista Petra Preradovića, ukradena 2011. godine za njezinog prethodnika Milana Marasovića koji je vodio školu u četiri mandata.

Buduća ravnateljica ili ravnatelj OŠ Petra Preradovića mora imati najmanje osam godina rada u školi, te kompetencije koje su kao i prednost na osnovu zakona o braniteljima postali sastavni dio natječaja. Njega potpisuje predsjednica Školskog odbora Ana Marija Kovačević.