Kada je krajem travnja postavljen sat u sklopu komunalnog uređenja tog dijela Voštarnice, govorilo se kako je to tehnološko dostignuće 21. stoljeća Grada Zadra.

Proljeće je kasnilo pa se između golih krošnji dva stabla kostela, odnosno fafarikula, taj sat i vidio. Kad gle, čuda, fafarikule su ozelenjele i sat su sakrile.

S koje god strane se okreneš, ne možeš vidjeti koliko je sati, pogotovo ne u vožnji, ustvrdio je jedan od zabrinutih građana, pitajući nas tko je odabrao tu lokaciju autobusne stanice kod Male pošte. Pa da je stavljena preko puta, sat bi imao više smisla, a hoće li ga uopće imati kad bi uskoro trebalo digitalizirati i autobusno stajalište, mišljenja je naš sugrađanin.

Postoji i drugo rješenje - posjeći stabla kako bi sat došao do izražaja. Na potezu je Odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Oni su još 2019. godine htjeli tu postaviti sat, ali nisu imali spoj na struju, pa su ga stavili u Jazine, gdje je, po mišljenju našeg sugovornika, ima svoje puno opravdanje.