Nakon što je Zadar na domaćem terenu svladao Goricu u prvoj utakmici polufinalne serije HT Premijer ligi, prolazak u finale će tražiti sutra u Velikoj Gorici s početkom u 20:30 sati. Zadar je poveo 1:0 nakon izvrsnog prvog poluvremena, u kojemu je riješio utakmicu, nakon čega Gorica nije uspjela zaprijetiti. S pobjedom u četvrtak Zadar bi igrao svoje prvo finale HT Premijer lige od 2013. godine, kad je u finalu poražen od Cibone.

Momčad Gorice je hendikepirana na visokim pozicijama, ali smo u Zadru vidjeli da mogu biti opasni s niskom petorkom.

- Gorica je na domaćem terenu svima nezgodan protivnik. Ove sezone u Gorici smo doživjeli poraz, a i prošle sezone smo odigrali lošu utakmicu kod njih, na svom parketu su opasni. Mi jednostavno moramo pokušati igrati što veći dio utakmice kao što smo odigrali prvo poluvrijeme u ponedjeljak, ako to učinimo onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Nama u prilog ide što Gorica nema neku širinu na visokim pozicijama, ali su pokazali u drugom poluvremenu da sa "small ball" petorkom mogu napraviti problema. Mi moramo pristupiti maksimalno fokusirano i završiti seriju,kaže iskusni Domagoj Vuković.

Gorica je u prvoj utakmici stvarala probleme Zadru u drugom poluvremenu.

- Vidjeli smo da ako se malo opustimo oni imaju kvalitetu da nam naprave probleme. Sigurno da želimo odigrati kao što smo odigrali prvo poluvrijeme. Moramo biti koncentrirani, pravi, igrati zajedno i dvokorakom ući u finale, najavio je susret Veljko Mršić.

Aleksandar Bursać, koji se u utorak lakše ozlijedio ipak će biti spreman za sutrašnju utakmicu.