NOVO

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, Postaje granične policije Gračac u suradnji s zamjenicom Općinskog državnog odvjetnika u Gospiću proveli su očevid prometne nesreće koja se dogodila danas oko 11.40 sati na državnoj cesti D-1 kod Klapavice na području Općine Gračac

Prema sadašnjim saznanjima, sumnja se da se prometna nesreća dogodila kada je 25-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Volkswagen Passat bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, iz smjera Gračaca u smjeru Udbine, te iz za sada neutvrđenog razloga, automobilom prešao na suprotnu prometnu traku, kojom se u tom trenutku kretao osobni automobil Citroen zagrebačkih registarskih oznaka.

Uslijed sudara došlo je do zapaljenja vozila Citroen i u njemu je smrtno stradala jedna muška soba dok je putnica iz istog vozila ozlijeđena, te je kolima HMP prevezena u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći.

25-godišnji vozač i 24-godišnja putnica iz vozila Volkswagen su kolima HMP prevezeni su u Opću bolnicu Gospić radi pružanja daljnje liječničke pomoći.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 12.30 do 16.45 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću naložilo je provođenje obdukcije, a policijski službenici provode daljnje izvide u svezi utvrđivanja identiteta smrtno stradale osobe i svih okolnosti nastanka prometne nesreće.

RANIJE

Danas u 11.40 sati zaprimljena je dojava da je na cesti D1, na dionici Bruvno - Udbina došlo do prometne nesreće u kojoj su, prema prvim saznanjima sudjelovala dva vozila. Na mjestu događaja smrtno je stradala jedna osoba, navodi se u izvanrednom priopćenju iz PU zadarske.

Kako doznajemo, riječ je o muškarcu.

Na teren su upućene sve žurne službe. Zbog osiguranja mjesta događaja i provođenja očevida, na navedenoj dionici ceste D1, od 12.30 do 16:45 sati promet je bio obustavljen te se odvijao alternativnim pravcima.