Priča oko privatnog investitora koji je (samoinicijativno) zatvorio glavnu prometnicu kroz Diklo dobila je svoj epilog - završni sloj asflata postavljen je tako da je po njemu normalna vožnja nemoguće.

- Evo kako izgleda vožnja na ravnoj dionici po novom asfaltu. Prije da je poligon za vojne terence, javlja čitatelj, koji prilaže i videozapis u kojemu motocikl "nestašno skakuće" po asfaltu.

Već smo pisali o tome da je cestu zatvorio zagrebački Mobilnet kako bi izmjestio javni cjevovod sa svoje parcele preko prometnice. Grad Zadar nije odobrio prekopavanje, te je komunalni redar još za vrijeme izvođenja radova naložio investitoru povrat javne površine u prijašnje stanje, uz izdavanje obveznog prekršajnog naloga (kazne).

Nakon postupanja komunalnog redarstva zahtjev za odobrenje za prekop nerazvrstane ceste i druge javne površine, uz projekt privremene regulacije prometa, kažu u Gradu Zadru, podnijelo je TD Vodovod d.o.o. Investitor je tako svoje ipak odradio, cestu asfaltirao, ali na krajnje nezadovoljavajući način.

- Po završetku radova komunalni redar je s evidentiranim propustima o izvedenim radovima zapisnikom upoznao nadležni inspektorat za sigurnost cestovnog prometa te smo, nastavno na činjenicu da je riječ o vodovodnoj instalaciji, upozorili i Vodovod na zatečeno stanje. Izgledno je da će upravitelj ceste, Grad Zadar, presvući kolnički zastor novim asfaltnim slojem, no zasigurno o trošku počinitelja, kaže nam pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra Robertino Dujela.