Nakon izraženog zadovoljstva u izbornoj noći, zadarski HDZ je početak tjedna počeo s analizom izbornih rezultata, koju nam je prenio Šime Erlić, predsjednika GO HDZ-a.

- Naša lista je ponovno dobila najveći broj glasova i relativnu većinu u Gradskom vijeću i ja se ovim putem zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore i podržali našu listu i kandidata za gradonačelnika. Međutim činjenica jest da nismo ostvarili rezultat za Gradsko vijeće od prije 4 godine, jer je evidentno kako je dio birača svoje povjerenje poklonio listi Enija Mestrovića, odnosno Ričarda, dok je SDP sa svojom koalicijom također pao prema broju osvojenih mandata, kazao je Erlić.

Njemu su ovo prvi lokalni izbori za koje kao čelnici čovjek HDZ-a u Zadru, preuzima odgovornost.

Erlić dodaje da nakon potvrde mandata gradonačelniku Dukiću u drugom krugu, HDZ ima otvorene pozicije za pregovore i suradnju po pitanju razvoja grada i svega onoga što smo ponudili svojim izbornim programom.

To bi značilo da će pregovarati sa svima koji su ušli u vijeće osim s koalicijom Srce za Zadar, čiji je čelnik Marko Vučetić jasno rekao kako koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir.

- HDZ s koalicijskim partnerima na čelu s gradonačelnikom Dukićem kroz prošli mandat ostvario je  rekordan broj projekata i investicija koje se trenutno realiziraju i koje će naš grad u usporedbi s drugim gradovima značajno unaprijediti. Jedini smo, isto tako ponudili cjeloviti program i ljude koji mogu osigurati razvoj Zadra u sljedeće četiri godine i to je ono što smatram da građani jasno prepoznaju, tumači Erlić poziciju HDZ-ove vlasti u Zadru.

Trenutno niste u povoljnoj situaciji za Gradsko vijeće, kako planirate osigurati većinu?

- Naš je interes Zadar. Razvoj Zadra, projekti, pozicioniranje Zadra u odnosu na nacionalne politike i prilike iz EU fondova, te nove mogućnosti i perspektive za naše građane. Svi oni koji žele to isto vjerujem da će podržati takve prijedloge kroz Gradsko vijeće. Branko Dukić je čovjek kompromisa, nije isključiv i vjerujem kako neće imati problema dobiti potporu za gradske projekte, koji su nam svima u interesu, navodi Šime Erlić.

On izražava uvjerenje kako HDZ-ov kandidat, Branko Dukić u prvom krugu ostvario značajnu prednost.

- Po istraživanjima koje imamo uvjerljivo vodi i u drugom krugu, što govori da veliki broj građana prepoznaje što je napravljeno i što se još planira napraviti za Zadar. U gradu je puno javnih projekata koji se trenutno izvode i koji će grad učiniti boljim. Očekujem u drugom krugu da će građani potvrditi taj smjer za razvoj Zadra, jer alternativa tome je destrukcija, revanšizam i anarhija, koji bi unazadili Zadar u odnosu na druge, a to se ne smije dopustiti, zaoštrio je Erlić na startu drugog kruga utrke za gradonačelnika Zadra.