Prvi izborni krug lokalnih izbora u samom Gradu Zadru pokazao je manje potrese po gradskim kvartovima koje su podijelili tri vodeća kandidata za gradonačelnika: Branko Dukić, Marko Vučetić i Enio Meštrović.

Sva trojica su pobjednici u svojim kvartovima. Dukić je to na Stanovima, gdje je na jednom biračkom mjestu osvojio 295 glasova, što je pojedinačni rekord izbora na kojima je za gradonačelnika ubačeno 25.156 važećih a 530 nevažećih listića. Marko Vučetić je pobjedu odnio na sva tri biračka mjesta Poluotoka, a Enio Meštrović na Bokanjcu gdje je dobio 218 glasova.

Dukić, koji je dobio ukupno 9.683 glasa, pobijedio je u Arbanasima, na Bilom brigu, Crvenim kućama, u Crnom, na jednom od dva biračka mjesta u Diklu gdje je pobjedu podijelio s Vučetićem. Branko Dukić je na prošlim izborima bio slavodobitnik s 12.927 glasova osvojenih u prvom krugu protiv SDP-ove Sabine Glasovac, koja je upisala u svoju političku karijeru 5.848 glasova podrške birača Grada Zadra.

Za drugi krug aktualnih izbora, na Dračevcu je Dukić za drugi krug osvojio 53 glasa, a na Istu je Dukić dobio 31 glas kao i Vučetić. Dukić je od Vučetića u sitno izgubio jedno od tri biračka mjesta u Jazinama II, ali je sa 116 dobio u Kožinu gdje je i Meštrović osvojio čak 90 glasova. Za razliku od Velog Iža odakle mu je tajnica i gdje je on bio tijekom kampanje, te je Dukić ostvario pobjedu, Mali Iž je ostao dosljedan te je većinu glasova dao Vučetiću. Dva biračka mjesta u MO Maslina također su podijelili Dukić i Vučetić, dok se na trećem mjestu među njih po broju glasova ubacio i Meštrović. Na otoku Molatu za jedan glas dobio je Vučetić.

Na Novom Bokanjcu također je bilo gusto: Dukić 239, Meštrović 195, a Vučetić 139 glasa. Na Olibu kao i Petrčanima, Dukić nije imao veću konkurenciju kao i na Pločama. Plovanija na kojoj je na prošlim izborima bio središnji skup HDZ-a s Plenkovićem, Dukić je dobio ukupno 393 glasa a Meštrović 213. Na Puntamici je Dukiću po broju glasova protukandidat bio Vučetić. Na jednom biračkom mjestu dijelilo ih je tri glasa razlike. Dukić je pobijedio na Ravi i u Ričinama. Na Vidikovcu je jedno biračko mjesto osvojio Dukić a drugo Vučetić, dok je na Višnjiku omjer bio 3:2 u korist Dukića.

Na Voštarnici je bilo jako malo glasača na sva tri biračka mjesta. Vučetiću koji je osvojio ukupno 6624 glasa, pripala su dva te je odnio tijesnu pobjedu na Zapuntelu gdje je na izbore izašlo 29 glasača. Na Silbi je s 10 glasova razlike dobio Dukić, čija pobjeda s 320 glas nije bila upitna na Sinjoretovu, gdje je Meštrović dobio nešto više glasova od Vučetića. Branko Dukić je 178 glasova dobio na Smiljevcu, gdje je Meštrović osvojio 126 - ukupno 5.913 zbog čega je "alter ego" Ričarda proglašen najvećim iznenađenjem izbora u Zadru.

Na žalost Zadar je od prošlih izbora izgubio status petog grada Hrvatske i reputaciju na nacionalnoj razini. Da nije bilo Zrinke Grancarić na HTV-u ne bi bilo niti jednog priloga iz Zadra u izbornoj noći.